Hei alle sammen. Det har skjedd så mye i de siste uker at det er på tide å få det inn på siden vår.

Hermanos er i full sving med øvelser hver tirsdag. Nytt er at øvelsen begynner kl.18:00 i stedet for 19:00

Tore Jan og undertegnede har vert i Porsgrunn med seilskutemodellene som vi har i foreningen. De trengte virkelig en overhaling. Så nå er det bare glede seg til de kommer tilbake.

Kulturnatta ble en stor suksess, veldig godt salg og mange blide mennesker som var innom foreningen for å spise bacalao.

IMG_1945

Ja bacalaoen fra sjømannsforening er viden kjent. Det kom bestilling fra  Kristiansand, i år var det en som bestilte 12 liter som ble hentet kl.16:00. Borrettslaget hvor han bor skulle ha bacalao fest.

Turen i 2022 er nå i støpeskjeen.

Styret var på besøk hos Risdal touring for å få et forslag til tur 2022.

Resultatet av møte med Risdal ble nedforstående tilbud. Dette er fine turforslag som styret skal jobbe videre med.

I skrivende stund er ingenting bestem. Dette er kun forslag.

De vil bli arrangert et info møte med Representant fra Risdal Touring  22.11.2021 kl.18:00 i foreningens lokaler  innkallelse blir sendt ut.

 Gruppereise til Normandie – 9 dager

IMG_20190929_163133

Tur kaptein Carl John Hansen

Dag 1 | Tirsdag 27. september 2022 | Lillesand – Oslo, ca 290 km

Vi møtes ved forhåndsavtalt sted i Lillesand for avreise omkring kl 07.30. Turen starter ved å kjøre innover E18 mot Telemark og Vestfold. Underveis stopper vi selvfølgelig med jevne og behagelige mellom og det er beregnet at kjøreturen inn til Color Lines terminal ved Hjortnes-kaien, Oslo – vil vare ca 3 ½ time effektiv kjøring. Vi sjekker inn, stiger om bord straks over kl 13.00 og får tildelt våre innvendige dobbeltlugarer med dusj/WC beliggende oppe i båten. Kl 14.00 seiler Color Lines cruiseferje ut Oslofjorden. Vi anbefaler gjerne å søke en sitteplass oppe i Observation Lounge – da har man god utsikt bl.a. til Nesodden og etter hvert Oscarsborg og Drøbak.

I kveldingen er det klart for å besøke den velkjente buffètrestauranten om bord på dekk 6. Vi får forsyne oss av både varme og kalde retter i tillegg til et rikholdig dessertbord. En enhet drikke (vin/øl/mineralvann/juice/vann) har vi også inkludert i turprisen til hver enkelt.

 

Dag 2 | Onsdag 28. september 2022 | Kiel – Celle – Bochum, ca 490 km

Vi våkner mens vårt store skip er på vei inn Kieler Förde. Vi ser slusene ved Holtenau, innløpet til Nord-Ostsee-Kanal fra Østersjøen. Kl 10.00 klapper vi til kai og straks etter gjør vi oss klare for ilandstigning. Vi finner igjen våre komfortable seter i turbussen og lar vår erfarne sjåfør styre trygt ut på de effektive, tyske motorveier.

Sør for Hamburg dreier vi inn på mindre landeveier – generelt har vi tro på at det gjør reisen ekstra interessant, det å veksle mellom effektive transportetapper på motorveien og mer rolige etapper langs idylliske og trivelige landeveier.

I middelalderbyen Celle gjør vi et stopp midt på dagen. Tid for å se litt på byen på egen hånd – og for at hver enkelt skal kunne få kjøpt seg et lunsjmåltid.

Veien videre leder oss frem forbi millionbyen Hannover og mot det store industriområdet Ruhr. På mange måter var industrien her selve motoren for gjenoppbyggingen av Tyskland etter krigen.

Ved Bochum sjekker vi inn for dagens middag og overnatting. Til middag denne kvelden regner vi med å kunne samles omkring kl 20.00.

Dag 3 | Torsdag 29. september 2022 | Bochum – Waterloo – Caen, ca 730 km

Vi anbefaler tidlig avreise denne dagen fra hotellet. Først har vi imidlertid spist frokost. Vi tar oss etter hvert ut av Tyskland, inn i Belgia og vi fortsetter frem mot Waterloo. Vi er nå litt sør for Brüssel – en travel og viktig by i Europa. Waterloo er jo stedet hvor Napoleon led sitt nederlag. Et interessant museum er nå innrettet her og viser hvor og hvordan slaget stod. De som ønsker det, kan også gå de 226 trappene opp til toppen av «Løvehøyden» – Leeuwenheuvel. Haugen stod ferdig i november 1826 og markerer stedet der man antar at prinsen av Orianien ble såret under slaget den 18. juni i 1815. Hele 290.485 m3 jord gikk med for å bygge den 40 meter høye haugen.

Resten av ettermiddagen bruker vi for å kjøre frem til Caen hvor vi skal bo 4 netter på samme hotell, Hotel des Quatrans – www.hotel-des-quatrans.com/en

Middag regner vi også denne dagen med å kunne spise omkring kl 20.00 – 20.30.

Dag 4 – 6 | Fredag 30. september – søndag 2. oktober 2022 | Opphold i Caen – utflukter

Hver dag på hotellet starter med frokostbuffèt.

Første dag av vårt opphold her skal vi besøke invasjonskysten fra 1944. Det var her grunnlaget for å befri Europa ble lagt da de allierte iverksatte tidenes største landgangsoperasjon. Vi besøker bl.a. den amerikanske kirkegården hvor 9.386 marmorkors, sirlig satt i rekker, peker mot havet. Ved Arromanches ser vi restene av den kjempemessige havnen som ble bygget i England og slept over Den engelske kanal. Det berømte Bayeux-teppet besøker vi også før vi kjører tibake til vårt hotell. Teppet er mer enn 900 år gammelt, det er 70,5 meter langt og det forteller nesten som en tegneserie om Vilhelm Erobrerens tokt og om slaget ved Hastings i 1066 – som fremdeles den dag i dag er siste gang England ble erobret av en fiendtlig makt.

Neste dag under oppholdet i Caen lar vi være helt og holdent til fri disposisjon. Hotellet vårt ligger i sentrum av byen – i kort gangavstand til det meste. Hver og en bruker tiden som man ønsker denne dagen, rusler rundt – kikker på byen og folkelivet, shopper litt, smaker kanskje litt på calvadosen, spiser en hyggelig lunsj på en av fortausrestaurantene – kort og godt; tar dagen som den kommer!

Siste dagen foreslår vi å kjøre til den lille, trivelige byen Villedieu-les-Poëles, kjent for alle sine kobbersmeder. Området er også kjent for sin eplebrennevin, calvados – og et besøk på et av disse destilleriene legger vi også opp til. Alternativt kan vi denne dagen gi tid til mer program knyttet til krigs- og invasjonshistorien.

Dag 7 | Mandag 3. oktober 2022 | Caen – Calais – Dunkerque – Beveren, ca 540 km

Det er tid for å ta farvel med Caen etter frokost. Vi kjører nordover langs kysten av Frankrike. Passerer Honfleur, Le Havre og et stykke unna, Dieppe. Vi kommer opp til Calais og får se havet. Et stopp utpå ettermiddagen i Dunkerque kan vi gjerne anbefale. Byen er uløselig knyttet til 2. verdenskrigs historie.

Like forbi Gent legger vi opp til dagens middag og overnatting.

Dag 8 | Tirsdag 4. oktober 2022 | Beveren – Rotterdam – Afsluijtdijk – Bremen, ca 560 km

Nok en god frokostbuffèt står klar til oss på hotellet. Vi forlater snart Belgia og kjører inn i Nederland. Denne dagen kan vi legge inn ulike stopp, landet her ut mot Nordsjøen har mye å by på. Havnebyen Rotterdam er kanskje interessant for mange?

Vi kommer også til å passere forbi Den Haag. Her finner mange at miniatyrbyen Madurodam er vel verdt et besøk.

Neste etappe har vi tenkt å legge opp slik at vi passerer utkanten av Amsterdam og vi følger vei A7 for så å krysse over Ijsselmeer langs Afsluijtdijk. Den 32 km lange demningen ble bygget mellom 1927 og 1933 og går fra Den Oever i Nord-Holland til landsbyen Zürich i Friesland-provinsen. Demningen ble bygget for beskytte landet innenfor mot Nordsjøen og dermed danne grunn for utfylling av landområder både til jordbruk og bebyggelse.

Vel over demningen kjører vi videre frem mot Bremen hvor vi har lagt opp til dagens middag og overnatting på et av våre samarbeidshoteller.

Dag 9 | Onsdag 5. oktober 2022 | Bremen – Flensburg – Hirtshals – Lillesand, ca 630 km

Vi tar farvel med Bremen etter frokost. Første etappe bringer oss frem forbi Hamburg. Vi fortsetter opp gjennom delstaten Schleswig-Holstein frem til Flensburg hvor vi gjør et stopp for litt grensehandel.

Senest omkring kl 15.00 – 15.30 bør vi ha krysset grensen inn til Danmark. I behagelig tempo følger vi motorveien E45 opp gjennom Jylland, forbi kjente byer som Kolding, Vejle, Aarhus og Vejle.

I Hirtshals beregner vi å være i god tid før ferjeavgang med MS Superspeed I kl 20.45 til Kristiansand.

Om bord står den store aftensbuffèten dekket til oss, med reserverte plasser i restauranten med det klingende navnet «Catch Me If You Can». Drikke til måltidet hører også til.

Kl 23.59 beregnes ankomst til Kristiansand. Straks etter ilandstigning og tollklarering – vi sitter i bussen i land – kjører vi det korte stykket frem til Lillesand hvor turen avsluttes.

Turpris kr 11.770,- per person inkluderer:

 • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren yrkessjåfør
 • Reiseleder fra Risdal Touring AS med på hele turen
 • Ferjeoverfart Oslo – Kiel med en av cruiseferjene til Color Line
 • Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand med MS Superspeed I
 • 1 overnatting om bord i innvendig delt dobbeltlugar med dusj/WC beliggende oppe i båten og av 3-stjerners kategori
 • 7 hotellovernattinger underveis i delt dobbeltrom med dusj/WC på hvert rom
 • Aftensbuffèt inkludert 1 enhet drikke om bord på cruiseferjen Oslo – Kiel
 • Totalt 7 middager de dagene vi er på reise og bor på hotell underveis
 • Aftensbuffèt inkludert fri drikke om bord på MS Superspeed I på returen fra Hirtshals
 • Bordreservasjon inkludert 1 Color Drink til hver enkelt turdeltaker om bord på utreisen med Color Line fra Oslo til Kiel
 • Alle bom- og veiavgifter, inkludert obligatorisk betaling av dansk og tysk merverdiavgift, som påløper underveis ved en slik tur

Eventuelle inngangsbilletter til muséer m.v. underveis påløper etter nærmere avtale og når det er nærmere bestemt hvilke som skal besøkes.

Tillegg for enkeltlugar om bord på cruiseferjen fra Oslo til Kiel kr 600,- pr person og for enkeltrom underveis på hotellene (7 netter) kr 2.480,- pr person, totalt for alle 7 nettene.

Vår tilbudte turpris baserer seg på minimum 40 betalende turdeltakere. Ved lavere antall turdeltakere blir det færre å dele felleskostnadene knyttet til turen på. Prisen pr person vil dermed stige. Ved eksempelvis minimum 35 betalende turdeltakere vil dette tillegget være kr 400,- pr person og ved 30 turdeltakere kr 850,- pr person.

Alternativ 2 – Bussreise, reise til og med Caen, fly hjem fra Paris

Dag 1 – 6 | Tirsdag 27. september – søndag 2. oktober 2022 | Busstur frem til og med Caen

Program som for turen allerede beskrevet ovenfor.

Dag 7 | Mandag 3. oktober 2022 | Caen – Paris (Charles de Gaulle-flyplassen), ca 260 km

Vi tar farvel med Caen etter frokost. Med bussen vår kjører vi frem til flyplassen i Paris for å ta ettermiddagsfly om Amsterdam for mellomlanding og derfra videre til Kristiansand Lufthavn Kjevik med forventet ankomst ca kl 23.00

Turpris estimert til ca kr 12.000,- per person inkluderer:

 • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren yrkessjåfør
 • Reiseleder fra Risdal Touring AS med på hele turen
 • Ferjeoverfart Oslo – Kiel med en av cruiseferjene til Color Line
 • Ferjeoverfart Hirtshals – Kristiansand med MS Superspeed I
 • 1 overnatting om bord i innvendig delt dobbeltlugar med dusj/WC beliggende oppe i båten og av 3-stjerners kategori
 • 5 hotellovernattinger underveis i delt dobbeltrom med dusj/WC på hvert rom
 • Aftensbuffèt inkludert 1 enhet drikke om bord på cruiseferjen Oslo – Kiel
 • Totalt 5 middager de dagene vi er på reise og bor på hotell underveis
 • Bordreservasjon inkludert 1 Color Drink til hver enkelt turdeltaker om bord på utreisen med Color Line fra Oslo til Kiel
 • Flyreise Paris – Amsterdam – Kristiansand eller annen rute (flyreiser kan normalt ikke bestilles/bekreftes for gruppe nærmere enn 330 dager før reisen skal foregå og dermed er det ikke på nåværende tidspunkt mulig å få bekreftet flytider og billettpris)
 • Alle bom- og veiavgifter, inkludert obligatorisk betaling av dansk og tysk merverdiavgift, som påløper underveis ved en slik tur

Tillegg for enkeltlugar om bord på cruiseferjen fra Oslo til Kiel kr 600,- pr person og for enkeltrom underveis på hotellene (5 netter) kr 1.770,- pr person, totalt for alle 5 nettene.

Vår tilbudte turpris baserer seg på minimum 40 betalende turdeltakere. Ved lavere antall turdeltakere blir det færre å dele felleskostnadene knyttet til turen på. Prisen pr person vil dermed stige. Ved eksempelvis minimum 35 betalende turdeltakere vil dette tillegget være kr 350,- pr person og ved 30 turdeltakere kr 780,- pr person.

Alternativ 3 – Fly t/r Paris og 5 dagers tur med base i Caen

Dag 1 | Torsdag 29. september 2022 | Kristiansand – Paris – Caen, ca 260 km

Vi møtes til avtalt tid på Kristiansand Lufthavn Kjevik for å fly til Paris. Reiserute og flytider vil bli oppgitt på et senere tidspunkt når gruppen eventuelt bestemmer seg for en slik turvariant.

Ved flyplassen i Paris står vår buss og sjåfør klar og venter på gruppen. Ved rask avklaring og eventuell bestilling av turopplegget, vil Risdal Touring AS kunne planlegge turopplegget slik at vi kan bruke vår egen buss og sjåfør til oppdraget. Turen for Lillesand Sjømannsforening kombineres da i tilfelle med annet turopplegg som tilbys til andre kunder.

Vi kjører fra flyplassen i Paris frem til hotellet vårt i Caen.

Dag 2 – 4 | Fredag 30. september – søndag 2. oktober 2022 | Opphold i Caen – utflukter

Program som for turen allerede beskrevet for oppholdet

Dag 5 | Mandag 3. oktober 2022 | Caen – Paris (Charles de Gaulle-flyplassen), ca 260 km

Vi tar farvel med Caen etter frokost. Med bussen vår kjører vi frem til flyplassen i Paris for å ta ettermiddagsfly om Amsterdam for mellomlanding og derfra videre til Kristiansand Lufthavn Kjevik med forventet ankomst ca kl 23.00

Turpris estimert til ca kr 9.990,- per person inkluderer:

 • Reise i moderne helturistbuss kjørt av erfaren yrkessjåfør
 • Reiseleder fra Risdal Touring AS med på hele turen
 • Flyreise Kristiansand – Paris med mellomlanding etter tilbudt pris og rute som vi først får oversikt over på et noe senere tidspunkt
 • 4 hotellovernattinger underveis i delt dobbeltrom med dusj/WC på hvert rom

 

 • Aftensbuffèt inkludert 1 enhet drikke om bord på cruiseferjen Oslo – Kiel
 • Totalt 5 middager de dagene vi er på reise og bor på hotell underveis
 • Alle bom- og veiavgifter, inkludert obligatorisk betaling av dansk og tysk merverdiavgift, som påløper underveis ved en slik tur

Tillegg for enkeltrom underveis på hotellene (4 netter) kr 1.420,- pr person, totalt for alle 4 nettene.

Vår tilbudte turpris baserer seg på minimum 40 betalende turdeltakere. Ved lavere antall turdeltakere blir det færre å dele felleskostnadene knyttet til turen på. Prisen pr person vil dermed stige. Ved eksempelvis minimum 35 betalende turdeltakere vil dette tillegget være kr 300,- pr person og ved 30 turdeltakere kr 650,- pr person.

Generelt

Vi gjør oppmerksom på at vi foreløpig ikke har foretatt noen reservasjoner annet enn at vi har en opsjonsreservasjon ved hotellet i Caen. Hoteller m.v. kan bli fullbooket inntil vi har foretatt en reservasjon og fått bekreftelse i retur. For å sikre seg den kapasiteten man trenger anbefaler vi derfor rask handling og eventuell beslutning om å benytte seg av tilbudet vårt.

Risdal Touring AS har en moderne flåte av turbusser. Bussene oppfyller miljømessig de aktuelle utslippskravene. Turbussene er utstyrt med komfortable, regulerbare seter med sikkerhetsseler og alle turbussene har aircondition, toalett, varmdrikkeautomat og kjøleskap.