Møteprotokoll

fra styremøte torsdag 06.03.2017 i Nygårdsgate nr. 1

Tilstede:
Jan Roar Solås, Morten Astrup, Carl Jon Hansen, Jan Hillestad, Ivar Berntsen, Anstein Nørsett, Kurt Østerberg og Tor M. Bakke.

Forfall:
Lars Erik Pettersen

Møtet ble satt kl. 18.00.

Formannen ønsket velkommen og startet på sakslisten.

Sak nr. 1 – Godkjenning av innkalling
Ingen merknader fremkom til innkallingen.

Sak nr. 2 – Godkjenning av protokoll fra siste styremøte 16.02.2017
Ingen merknader fremkom til protokollen fra styremøte nr. 2/17.

Sak nr. 3 – Konstituering av nytt styre – valg av nestformann
Enstemmig vedtak:
Morten Astrup ble valgt til nestformann i samsvar med forslag fra Jan Roar Solås.

Sak nr. 4 – Båtførergruppa – videreføring av oppgaver
1. Formannen innledet med å referere 2 e-poster fra Lillesand kommune. Det ble konkludert med at formannen tar kontakt med representanter i kommunen for å diskutere om skolen kan være behjelpelig i forhold til LSF sitt tilbud om undervisning til båtførerprøven.

2. Videreføring av båtførergruppas arbeid ble diskutert. Det ble reist spørsmål om hvilke personer som kan tenkes å delta og påta seg oppgaver blant annet mht. vedlikehold / drift av båt, båtføreropplæring med mere.

Vedtak:
Morten Astrup, Kurt Østerberg, Jan Hillestad og Lars Erik Pettersen oppnevnes til medlemmer av båtførergruppa. Ovennevnte gis i oppdrag å utarbeide et utkast til formål, organisering og retningslinjer for drift. Utkastet forelegges styret til godkjenning.

Sak nr. 5 – Koking månedsmøter – kontraktsforhold
Avtalen med Bjørn Berntsen om koking under medlemsmøter utløper innen utgangen av februar. Avtalen kan reforhandles av nytt styre gjeldende for et nytt foreningsår. Formann Jan Roar Solås opplyser at Berntsen har foreslått endring av teksten i avtalens pkt. 2 slik at foreningen også betaler kuvertpris for kjøkkenpersonalet som består av 2 personer.

Vedtak:
Pkt. 2 i avtalen med Bjørn Berntsen om koking på medlemsmøter endres og får følgende ordlyd:

«LSF betaler kuvertpris for 2 medhjelpere på kjøkkenet som godtgjørelse for ulønnet dugnadsarbeid.»

Forøvrig forlenges avtalen fra og med mars 2017 til og med januar 2018.

Sak nr. 6 – Diverse

a) Søknad om tilskudd til bok om Velferden for handelsflåten
Formannen orienterte om e-post fra Roald Evensen mfl. vedr. deres historiske bokprosjekt om Velferden som i 2017 fyller 70 år. Prosjektet er kalkulert til kr. 380.000,-. Søknad om finansiell støtte er sendt Sjømannsforeninger med flere. Saken ble diskutert i styret som etterlyste flere opplysninger, blant annet til hvilke formål eventuelle nettoinntekter vil bli disponert.

Vedtak:
Formann Jan Roar Solås tar kontakt med Roald Evensen for innhenting av ytterligere informasjon.

b) Vaskehjelp i foreningens lokaler
Ivar Berntsen reiste spørsmålet som resulterte i at formannen kontakter Svenn Helge Svendsen for å bli orientert om hvorvidt oppgavens gjøremål er nærmere redegjort for i særskilt avtale.

c) Rydding av foreningslokalet
Anstein Nørsett og Leiv Per Olsen fremmer forslag til oppgaver som jobben innebærer og som de har sagt seg villige til å utføre. Utkastet forelegges styret i neste møte.

d) Informasjon om foreningen gjennom LP
Formann Jan Roar Solås tar kontakt med avisen får å oppnå omtale vedrørende våre aktiviteter som blant annet fremgår av årsmeldinger, årsmøteprotokoll med mere.

e) Informasjonsmøte om foreningen
Etter forslag fra Morten Astrup og Anstein Nørsett var det enighet om å arrangere et informasjonsmøte med formål å få tilgang på flere yngre medlemmer først og fremst med fartstid til sjøs.


Møtet hevet kl. 19.16

Tor M. Bakke

sekr.